pijl
Je bent nu hier: Home / Specialisatie / Voedselverspilling en duurzaamheid

Voedselverspilling en duurzaamheid

In mijn introductie las u het al: ik bereid mijn gerechten met aandacht voor mens én omgeving. In Nederland gooien we ongeveer 14% van het door ons gekochte voedsel weg. In de horeca ligt dit percentage helaas nog hoger.

Voedselverspilling is op heel veel manieren nadelig: het leidt tot onnodig veel afval en een hogere CO2-uitstoot, maar is ook moreel bedenkelijk. In veel delen van de wereld lijden mensen immers nog altijd honger.

Door dit teveel aan voedsel te bereiden gooi je niet alleen geld weg, maar ook de energie die in de teelt, verpakking, transport, koeling en bereiding van voedsel is gestoken.

Ik ben van mening dat een goede menu-calculatie, wegen en een eerlijke inkoop hierin een grote rol kunnen spelen. U kunt ervan op aan dat ik mijn uiterste best doe om te werken op een manier waarbij voedselverspilling zoveel mogelijk wordt tegengegaan.

Neem contact op

Ik heb gewerkt voor

kok aan huis zwolle Logo-Langhenkel-met-R 248kok aan huis zwolle viventekok aan huis zwolle gait

kok aan huis zwolle df 1637 DeKoperenHoogteLaTourkok aan huis zwolle 1396kok aan huis zwolle 1393kok aan huis zwolle logo-onderons-sept-2012-zonder-gordijn-transparant-300x230kok aan huis zwolle guuzskok aan huis zwolle logo huidig-webkok aan huis zwolle bras11-1500x750